Opplev historiske FLY på FLYDAGEN!

Publisert: 11. mars 2022

Opplev historiske FLY på FLYDAGEN!

GRATIS INNGANG – søndag 19. juni kl. 10.00 – 17.00.

For 32. gang blir det Flydag på Kjeller flyplass – Norges første og en av verdens aller eldste flyplasser i kontinuerlig drift siden 1912! Flyplassen er dermed inne i sitt hundre og tiende år med kontinuerlig drift.

Se hjemmesiden til Flydagen her!

Tema i år vil være markeringen av at det er 110 år siden flyplassen ble etablert i 1912. Kjeller flyplass var Norges første flyplass og muligens nå den aller eldste i verden som har vært i kontinuerlig drift siden starten.

Vi vil også i år samarbeide med Luftforsvaret for å forsøke å ha noen av Norges skolefly, jagerfly, helikoptre og transportfly i luften over Kjeller flyplass 19. juni 2022!

Lørdag 18. juni blir det treningsdag og åpen flyplass fra kl. 14.00-18.00, og begge dager har vi GRATIS INNGANG for vårt kjære, fly-interesserte publikum i alle aldre. Ikke minst barna, våre fremtidige flyteknikere, flygeledere, piloter og kabinpersonale, er spesielt velkomne og kan glede seg til en strålende dag på Kjeller flyplass.

I år, som i 2019, samarbeider Flydagen med Byfesten i Lillestrøm, og mange vil delta aktivt på begge deler. Flydagen forventer over ti tusen mennesker også i år.

Flydagen vil markere den teknologiske utviklingen siden flyplassen ble etablert på Kjeller i 1912. Historien fortsetter med kontinuitetsbæreren Kongsberg Aerospace Maintenance Service, KAMS, med dagens og morgendagens flyproduksjon og tyngre flyvedlikehold i de samme lokalene som Flyfabrikken ble opprettet i på Kjeller flyplass.  

I år vil vi fortsatt fokusere mye på arbeidet som gjøres av Kjeller Flyhistoriske Kulturpark, KFP, i samarbeid med Lillestrøm kommune, for å ta vare på flyhistorien på Kjeller langt inn i fremtiden, forhåpentligvis med veteranfly i luften over Kjeller og Lillestrøm med fortsatt årlige Flydager og andre kulturelle familieaktiviteter i mange, mange år.

Velkommen til å delta på årets høydepunkt på Kjeller flyplass, hvor vi også ønsker å bidra med en familievennlig, avslappet og heftig avslutning på Byfesten i Kulturbyen Lillestrøm!

Se flere nyheter

Slik blir årets Byfest i Lillestrøm

LYKKEN ER MIN. DU SKYLDER MEG EN COLA!

– Vi gir gamle klær en NY SJANSE!

Skal det være litt NORSK til kaffen?