DJ-ene som sørger for topp stemning i teltet!

Publisert: 30. mars 2023

DJ-ene som sørger for topp stemning i teltet!

Anine Weinsteen og Fredrik Østbye er DJ-ene som skal sørge for topp stemning i teltet på Stortorget, både før og etter konsertene.

– Vi kan love deg at du får låter du har festet til før, og at du kjapt kommer i kongehumør, sier DJ Fred Øst. Han er et kjent Lillestrøm-fjes for mange, både som reklamemann, trubadur og DJ.

Fredrik var DJ på Byfesten også i fjor, og sier han skal sørge for at det blir minst like moro i år.

– Alle må komme tidlig og gå sent, for vi skal utnytte hvert minutt under Byfesten til å ha det gøy! Jeg elsker å gjøre mennesker glade og under Byfesten er jo ikke det en altfor vanskelig oppgave. Å spille på Byfesten er årets høydepunkt og en helt spesiell opplevelse, så jeg gleder meg helt vilt!

Anine Weinsteen og Fredrik Østbye er DJ-ene som skal sørge for TOPP STEMNING i teltet på Stortorget både før og etter konsertene.

– Mange tror at DJ-ene planlegger alt man skal spille i forkant, at det bare er å sette på ei liste. Men sånn fungerer det overhodet ikke. Vi tilpasser oss publikum og kjenner på stemningen. En god DJ er både en god menneskekjenner og en person som kan lese energien i rommet. Vi tilpasser musikken etter publikum, sier Fredrik.

Anine mener at det å være DJ, er som å være på en togreise med publikum.

– Toget forlater perrongen og tøffer av gårde i marsfart. Det er omtrent 120 BPM, altså taktslag per minutt. Når publikum har varmet opp, øker vi til 125 BPM. Da er vi i gang og alle er med – ingen står igjen på perrongen, sier Anine.

– Det er så herlig å se smilene og dansingen, og noen som peker på deg og viser takknemlighet. Det er som de sier «du forstod meg.» ler Fredrik fornøyd.

På fest uten å være fyllesyk dagen derpå

Til daglig jobber Anine som prosjektleder i reklamebyrådet WebPress i Oslo. Hun har en klassisk sangkarriere i bagasjen og har sunget i både kor og musikaloppsetninger. En dag fortalte sjefen hennes i WebPress at han hadde trengte en DJ, da han selv ikke hadde mulighet. Han spurte Anine om hun ville være knottulf. Anine ler og forteller at hun umiddelbart takket ja og kastet seg over miksebordet med stor entusiasme.

– Det er en super hobby, og en betalt hobby, så det blir ikke bedre enn det! Jeg er veldig takknemlig for å få lov til å være på fest, spille musikk, kose meg med endorfinene mine og få stående ovasjoner for jobben som blir gjort. Og ikke minst er det superdigg å ha vært på fest og våkne opp dagen derpå og ikke være fyllesyk! ler Anine fornøyd.

Se flere nyheter

Årets Byfest-kontor er en flott BOBIL!

Fetsund Lenser på Byfesten

Ordføreren har ordet