Historiske AMCARS på Byfesten!

Publisert: 31. mai 2022

Historiske AMCARS på Byfesten!

I Rådhusparken kan du oppleve fantastiske biler fra Eight Amcar Club i Sørum. Kom og se biler du kanskje aldri tidligere har sett.

Vi er på besøk hos den fantastiske gjengen som driver Eight Amcar Club i Sørum. Ved siden av det gamle klubbhuset bygger de nå et bil-historiske senter på hele 4000 kvadratmeter, som vil inneholde utstillingshall, en amerikansk diner, møtelokaler og verksted.

Klubben håper å kunne åpne sommeren 2022, men på grunn av blant annet pandemien har byggingen blitt en del forsinket, sier klubbens president Jack A. Tveter.

Eight Amcars Club er en merkebilsklubb for Packard, Kaiser / Frazer, Studebaker, DeSoto, Henry J, Willys, Hudson og Nash, alle utgåtte merker som ikke klarte seg mot de tre store på 60-tallet. Klubben ble stiftet i 1977 og har dermed 45-årsjubileum i år. Klubben har en unik historie når det gjelder å ta vare på den norske Amcar-faunaen. Medlemmene i klubben treffes ukentlig for hyggelig samvær over kaffe, vafler og 50 talls-rock.

Utstillingshallen i klubbhuset på Knatten (mellom Lundermoen og Lørenfallet) fungerer som et bilmuseum, hvor flere av medlemmenes biler står utstilt på ambulerende basis.

Klubben har også etablert stiftelsen EAC bilhistoriske senter  som skal ta vare på de bilene som blir donert til klubben. Stiftelsen eier pr i dag ca. 30 biler.

Les mer om klubben HER!

Se flere nyheter

Slik blir årets Byfest i Lillestrøm

LYKKEN ER MIN. DU SKYLDER MEG EN COLA!

– Vi gir gamle klær en NY SJANSE!

Skal det være litt NORSK til kaffen?