Et bilhistorisk eventyr inntar Byfesten!

Publisert: 31. mai 2022

Et bilhistorisk eventyr inntar Byfesten!

EAC Bilhistorisk Senter har åpnet i Sørum – og bilene kommer til Byfesten!

Kom og se de fantastiske bilene i Rådhusparken. Eight Amcars Club restaurerer biler av merkene Hudson, Packard, Nash, Studebaker, Willys, Kaiser, Henry J og DeSoto.

Bli med på omvisning på BILHISTORISK SENTER i Sørum!

Eight Amcars Club består av biler fra de amerikanske merkene som bukket under etter andre verdenskrig, da Ford, GM og Chrysler dominerte markedet.

Samlingen er unik, også i verdenssammenheng! Du finner ikke en så komplett samling av disse merkene og modellene selv i USA.

Les mer om Eight Amcars Club HER!

PRIMUS MOTOR: Jack Tveter er selveste Mr. Eight Amcars Club – ildsjel og pådriver i 50 år!
Klubben har samlet ca. 400 biler og driver blant annet en aktiv ungdomsgruppe.
EKTE AMERICAN DINER: Jocelyn og Glenn Gundersen serverer amerikansk mat på EAC Diner i Søurm, som cheeseburger, spareribs og milkshake. De har plass til ca. 100 gjester, så her kan du arrangere fester og events!
HEKTA PÅ AM CARS: – Jeg har vært fascinert av biler siden jeg var liten, så dette er jo tidenes godtebutikk, sier daglig leder ved EAC Bilhistorisk senter, Roy Merli. – Det har vært utrolig moro å kunne bidra til å få dette senteret opp og stå – og vi sender en varm takk til Romerike Sparebank!
Fra Byfesten i fjor – 2022.

Denne flotte bilen var med i den aller første Olsenbanden-filmen og er en 1953 Kaiser Carolina Four-Door Sedan.
OPERASJON EGON – OLSENBANDEN 1953: Kaiser Carolina Four-Door Sedan 
Klubben ble stiftet i 1977 og har en unik historie når det gjelder å ta vare på den norske Amcar-faunaen. Medlemmene i klubben treffes ukentlig for hyggelig samvær over kaffe, vafler og 50 talls-rock.Utstillingshallen i klubbhuset på Knatten (mellom Lundermoen og Lørenfallet) fungerer som et bilmuseum, hvor flere av medlemmenes biler står utstilt på ambulerende basis.

Klubben har også etablert stiftelsen EAC bilhistoriske senter  som skal ta vare på de bilene som blir donert til klubben.

Les mer om klubben HER!

Se flere nyheter

Årets Byfest-kontor er en flott BOBIL!

Fetsund Lenser på Byfesten

Ordføreren har ordet