Ordføreren har ordet

Publisert: 24. mai 2023

Ordføreren har ordet

Velkommen til BYFESTEN i Lillestrøm!

For 26. gang arrangeres en byfest for hele befolkningen. I år strekker arrangementet seg over fire dager med stor variasjon i både aktiviteter og artister – alle generasjoner inviteres til å være med på festen. Lillestrøm by ønsker alle velkommen!

Vi er stolte av festen og vi er stolte av byen vår. Stadig åpner nye restauranter, utesteder, butikker og kulturinstitusjoner. I fjor utvidet Byfesten med stort telt på Stortorget. Det var nytt at det kostet penger for konsertene på hovedscenen. Fjoråret ble en suksess og dette fortsetter i år. Byfestens deltakere er tilpasningsdyktige og åpne. Noen konserter vil ha billettsalg, andre vil være gratis. Uansett er stemningen svært god på alle Byfesten-scenene.

Det er optimisme som preger byen vår. Lillestrøm by har lenge vært «hovedstaden» på Romerike. Aktører fra hele Lillestrøm kommune deltar og sammen tar vi Byfesten et skritt videre. Det er bra! Vi har mye å være stolte av. For Byfesten er det særdeles viktig å slippe til lokale krefter på scenene. Både nye og godt etablerte grupper, lokale ungdomsband i samarbeid med Lillestrøm musikk- og kulturskole, samt regionale og unge utøvere i samarbeid med UKM. Det er en fryd å oppleve lokale grupper og artister side om side med nasjonale artister.

Byfesten bringer oss sammen og gjør noe med oss. Vi tar vare på hverandre og miljøet vårt – samtidig som vi koser oss på fest. Byfesten har en fantastisk støtte fra næringslivet i Lillestrøm, som er i en særklasse i Norge når det kommer til å bidra til fellesskapet. I Lillestrøm har alle skjønt at dersom mange gir litt, blir festen stor. Byfesten-spleiselaget er et uslåelig konsept, og noe alle har glede av. Det er gøy å se at kommune, næringsliv og ideelle organisasjoner jobber sammen på denne måten.

Det er mange som legger ned en stor innsats for å lage Byfest. Tusen takk til alle dere! Sammen lager vi en fest som blir lagt merke til langt utenfor kommunens og regionens grenser.

Jørgen Vik
Ordfører i Lillestrøm kommune

Se flere nyheter

Årets Byfest-kontor er en flott BOBIL!

Fetsund Lenser på Byfesten

Tour of Norway for Kids i Lillestrøm!